Carrus
Sveriges ledande intäktskonsult

Tar Telia priset — I prissänkning?

Telia sänker det s.k. roaming-priset för utlandssurf med 90%. ”Bra för våra kunder, men också en god affär för oss – och kanske för hela branschen, om de följer efter” säger VD Lars Berg.

För visst är det märkligt. Den moderna mobiltekniken gör att vi kan vara uppkopplade för röstsamtal och surfning, oavsett var vi är. Och ändå betalar vi någon slags ”straffavgift” när kommunikationen går via ett annat land än vårt eget. Beror det på extra kostnader för leverantören? Nej, inte mycket. Högre värde för oss användare? Nej, samma värde som när vi är i hemlandet.

Så här är kanske Telia på rätt spår. En kraftig prissänkning på en liten men ibland irriterande del av våra fakturor – och därmed en betydligt bättre kommunikation av värdet med hela tillgängligheten till röstsamtal och internet, oavsett i vilket land vi är.

Samt det högst kommunikativa värdet för Telia att ta första pris i prissänkning – och det med en mycket marginell effekt på sin egen lönsamhet.

No comments

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.